Folkets väls arvodesfond har skapats av medel som partirepresentanter uppburit i ersättning som ledamöter i nämnder och styrelser i Hässleholms kommun. Eftersom Folkets väl anser att arvodena till politikerna är för höga, avsätter man för varje utbetalning mellanskillnaden mellan det nationella konsumentprisindexet och det av kommunen hemsnickrade arvodesindexet. Denna mellanskillnad går in i arvodesfonden, vars medel ska delas ut till personer eller föreningar som på något positivt sätt aktivt verkar för Hässleholms kommuns invånare.

Demensföreningen Hässleholm med dess energiska ordförande Lisen Ekdahl är en anhörigorganisation  vars mål bland annat är att stödja och hjälpa demenssjuka och deras anhöriga samt att sprida kunskap om demenssjukdomar genom att arrangera intressanta föreläsningar av varierande slag. Man håller till på kommunens träffpunkt Senioren, och arrangerar bland annat föreläsningar, träffar och anhörigcirklar.

Folkets väl vill uppmuntra ideella föreningar som Demensföreningen Hässleholm, och har nu beslutat att 10 000 kr ur partiets arvodesfond ska gå till Demensföreningen som en uppmuntran och som ett erkännande för de mycket uppskattade och värdefulla insatser föreningen gör för de som drabbats av sjukdomen i Hässleholms kommun, och inte minst för deras anhöriga.

HIH, Hemlösa i Hässleholm, är en annan ideell förening i Hässleholm som på olika sätt hjälper och stöttar hemlösa invånare. HIH:s frukostar lördagar och söndagar är fundamentet i verksamheten, som också består i olika former av medmänsklig hjälp. Percy Olsson, v. ordförande och kassör, samt Marie Olsson från föreningen tog idag emot en check på 10 000 kr från Folkets väls donationsfond, detta som ett tecken på vår uppskattning av det outtröttliga engagemang som föreningens medlemmar visar. Denna ideella insats betyder så mycket för de som av olika orsaker råkat illa ut i livet, men som här får en hjälpande hand.

Folkets väl
Genom Ernst Herslow, ordf.

Marie Olsson, HIH, Percy Olsson, HIH samt Lisen Ekdahl, Demensföreningen med sina checkar