Folkets väls arvodesfond har skapats av medel som partirepresentanter uppburit i personlig ersättning som ledamöter i nämnder och styrelser i Hässleholms kommun. Eftersom Folkets väl anser att arvodena till politikerna är för höga, avsätter man för varje utbetalning mellanskillnaden mellan det nationella konsumentprisindexet och det av kommunen hemsnickrade arvodesindexet. Denna mellanskillnad går in i arvodesfonden, vars medel ska delas ut till personer eller föreningar som på något positivt sätt aktivt verkar för Hässleholms kommuns invånare.

Fredagen den 26 augusti tilldelades Demensföreningen Hässleholm och den ideella föreningen Hemlösa i Hässleholm vardera 10 000 kr ur Folkets väls donationsfond (se pressmeddelande 2022-08-26).

I fredags den 2 september tilldelades ytterligare två Hässleholmsföreningar medel ur Folkets väls donationsfond.

FUB Hässleholm med dess ordförande Kjell Göran Hansson mottog en check på 10 000 kr. FUB är en intresseorganisation som verkar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv, och bevakar att dessa personer får sina rättigheter tillgodosedda.

GK Örnen donerades också 10 000 kr till sin verksamhet. Denna 90-åriga gymnastikförening engagerar ungdomar som är intresserade av gymnastik, och gör därmed en viktig insats lite vid sidan av de stora idrottsgrenarna. (Tyvärr hade föreningen inte möjlighet att med personlig medverkan motta sin check.)

Folkets väl
genom Ernst Herslow, ordf.


FUB:s ordförande Kjell Göran Hansson mottar checken på 10 000 kr ur Björn Widmarks hand.